2009/06/20

Bu yıl Kırım'da mezarlıklara 49 saldırı yapıldı

Comment This!
Geçen yıl Kırım'da kimliği belirlenemeyen kişilerce Müslüman mezarlıklarında yüzlerce mezar taşının kırılmasının ardından mezarlıklarda yapılan suçlar dikkatle takip ediliyor. Bu yılın ilk beş ayı içinde tüm mezarlıklara yapılan saldırıların sayısı 49 oldu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kırım Emniyet Müdürlüğü, Kırım'da bu yılın ilk 5 ayı içinde Ukrayna Ceza Kanunun 297. "Mezarlığa Saldırı" maddesi gereğince 49 soruşturmanın açıldığını belirtti. Dün (18 Haziran) Kırım Verhovna Radası Milliyetlerarası İlişkiler ve Sürgün Edilen Vatandaşlardan Sorumlu Daimi Komisyonunun gerçekleştirdiği toplantıda konuşma yapan Kırım Emniyet Müdürlüğü Toplum Güvenliği İdaresi Bölge Polis Müfettişleri Bölümü Başkan yardımcısı Dmitriy Korjov, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre çok daha düşük olduğunu vurgulayarak geçen yılda Ceza Kanunun aynı maddesine göre 119 soruşturmanın açıldığını belirtti.

"Bu, Kırım emniyet güçleri sayesinde bu tür suçların %58.8 oranında azaldığını göstermektedir" şeklinde konuşan Dmitriy Korjov, vandalizm vakalarının en çok yaşandığı bölgenin ile Ermeni-Bazar (Armyansk) olduğunu açıkladı. 23 mezara saldırı olayının meydana geldiği Ermeni Bazar'da soruşturmalarının sona erdiğini ve tüm suçluların cezalandırıldığını belirtti. Kurman Kemelçi (Krasnogvardeysk) bölgesinde 6 (5'i çözüldü), Canköy ve Seytler (Nijnegorskiy) bölgelerinde is 2'şer vandalizm olayı meydana geldi.

Başkan yardımcısı, "Maalesef, Seytler bölgesindeki olaylarının hiçbiri çözüme kavuşamadı" şeklinde itiraf etti.

>>

0 Comments:

Post a Comment