2009/06/10

Sudak'ta Türk kütüphane ve müze çalışanları konferansı

Comment This!
13. "Türk Dünyası müzeler ve kütüphaneleri: işbirliğinin öncelikleri" Semineri, 9 Haziran'da Sudak'ta yapıldı. Seminer, 6 Haziran'da Sudak'ta başlayan 16. Uluslararası "Kütüphaneler ve günümüz bilim, kültür, eğitim ve ticaret dünyasında iletişim kaynakları" konferansı kapsamında yapıldı. İsmail Gaspralı Kırım Tatar Kütüphanesi çalışanı Leyla Kadırova, QHA'ya yaptığı açıklamada geleneksel seminerin bu yılki konusunun "Türk şiir günü. Dayanışmanın şiirsel aurası" olduğunu kaydetti.

Kadırova'nın verdiği bilgiye göre seminere Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tataristan, Çeçenistan, Rusya (Barnaul, Groznıy, Çukotka) ve Kırım'dan yaklaşık 60 kişi katıldı.

Seminerde konuşma yapan Azerbaycan, Tataristan, Kazakistan, Çukotka ve Kırım'dan gelen uzmanlar, temsil ettikleri halkların klasik şiirleri hakkında bilgi verdi. Bunun yanı sıra "Sudak" Turizm ve Sağlık Kompleksinde "Türk Dünyası Şiirleri" kitap sergisinin tanıtımı yapıldı. Seminerde "Cemile" Halk Oyunları Topluluğu değişik halklarının oyunlarından oluşan konser verdi.

Uluslararası "Kütüphaneler ve günümüz bilim, kültür, eğitim ve ticaret dünyasında iletişim kaynakları" konferansı, kütüphane, basın yayın evi, kitap basan şirketler, müze, arşiv, enformasyon merkezi, üniversite, meslek okulları yöneticileri ile bilgisayar ve internet şirketleri, iş dünyası, bilim, kültür ve eğitim kurumları temsilcileri için yapılan profesyonel forum niteliği taşıyor.

Bu yıl 16. yapılan konferansın konusu "Kütüphane ve enformasyon teknolojilerinin dönüşümü ve hukuk alanında bilgiye açık ulaşım" oldu.

Konferans, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu himayesinde yapılıyor. Konferansın ana organizatörü - Rusya Teknik Kütüphanesi idi.

Konferansa dünyanın 15 ülkesinden 1500 kişi katılıyor.


QHA

0 Comments:

Post a Comment