2009/06/12

TKA meeting held in Ankara

Comment This!
Kırım Haber Ajansının (QHA) da üye olduğu, Türk Dilli Haber Ajansları Birliğinin (TKA) istişare toplantısı Ankara'da yapıldı. Toplantıda QHA'yı Genel Müdür Gayana Yüksel ve Genel Koordinatör İsmet Yüksel temsil ettiler.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, A. A. Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, A. A.'nın yenilenen internet sayfası ve TKA'nın internet sayfasının resmi açılışının yapıldığını hatırlatarak, bu toplantıda TKA'nın gelecek genel kurul toplantısı, üye ajanslar arasındaki işbirliğinin geliştirmesi ve bu bağlamda açılışı yapılan www.tkaonline.org, www.tkahaber.org ve www.tkaweb.org sitelerinin Türk dünyası haber ajanslarının daha işlevsel ortak işbirliği portalı olması için daha neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Daha sonra söz alan üye ajansların temsilcileri, gündemdeki konulara ilişkin görüş ve düşüncelerini açıkladılar.

Bengi, TKA üyeleri temsilcilerine TKA'nın yeni Internet sitesi ile ilgili düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Bengi, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, TRT ve Basın Yayın Genel Müdürlüğünün TKA ile işbirliği yapmak ve TKA'nın Internet sitesinden haberleri kullanmak istediğini kaydetti.

QHA Genel Müdürü Gayana Yüksel, TAK Genel Müdürü Emir Ersoy ve Azertac Başmühendisi Yavani Agayev, TKA'nın yeni sitesi hakkında düşüncelerini açıkladı ve sitenin gelecekteki geliştirme imkanları konusunda teklifleri sundu. Toplantıda, Türk Dilli Haber Ajansları Birliğinin son yıllarda, özellikle 2008 yılında Bakü'de yapılan TKA Genel Asamblesinden sonra kardeş ve dost Türk ülkeleri haber ajanslarının bir birine yaklaşması ve aralarındaki işbirliğinin sağlamlaştırılması konusunda çok iş yaptığı vurgulandı.

Bir sonraki TKA Genel Asamblesinin yapılacağı ülkenin, TKA Genel Asamblesi Başkanı, Azertac Genel Müdürü Aslan Aslanov ile yapılan istişareler sonucunda belirleneceği kaydedildi.

Toplantıdan sonra, TKA heyeti, Anadolu Ajansının (AA) Gölbaşı'ndaki sosyal tesislerinde, "Sevgi Çiçeği" tohumu ekti ve fidan dikti.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, sadece Gölbaşı'nda yetişen endemik bir tür olan "Sevgi Çiçeği" tohumunun ekim ve fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Dilli Haber Ajansları arasındaki dayanışma ve sevgi bağlarının daha güçlenmesi ve geliştirilmesine çalıştıklarını bildirdi.

Bengi, "Ajanslar arasındaki sevgi bağları da bu sevgi çiçeği gibi gönüllerde de yerini alsın. Bu sevgi tohumları gibi gönüllerde çiçekler açsın" dedi.

QHA

0 Comments:

Post a Comment